Karate

Karate is een eeuwenoude vechtkunst die vanuit China op het eiland Okinawa, ten zuiden van Japan belandde. Op Okinawa heeft het karate zich verder ontwikkeld.

De grondlegger van het hedendaagse Shotokan karate, Gichin Funakoshi
heeft aan het begin van deze eeuw  het karate aangepast aan de moderne tijd en tot bloei gebracht. In 1922 heeft hij het karate in Japan geïntroduceerd. Zijn leerlingen,waarvan Nakayama de bekendste is, hebben via de Japanse Karate associatie (JKA) voor gezorgd dat karate bekendheid kreeg over de gehele wereld.

In het Shotokan karate zie je traditie, lichaamscultuur (karate als bewegingskunst), zelfverdediging en sport verenigd, zodat iedereen het kan beoefenen, jong en oud.

Karate betekend letterlijk “lege hand”, dit houdt in dat er geen wapens worden gebruikt. Beheersing van technieken, lichaam en geest zijn belangrijke aspecten waaraan tijdens de training veel aandacht wordt besteed.

De lessen staan onder leiding van Shihan Ruud Bruinsma 7e Dan en Sensei Gina Amsing-Bruinsma 4e Dan. Daarnaast beschikken we over een korps van assistenten, om het Karate do in de breedste zijn, zowel wedstrijdsport, breedtesport en de filosofische diepgang te onderwijzen.

Sportcentrum Bruinsma is aangesloten bij de Karate do Bond Nederland onder nummer 01-081

Lestijden

Jeugd:
Maandag en woensdag om 18.00 uur vanaf 6 jaar.

Volwassenen:
Maandag 19.00-20.00 uur 
Woensdag 19.00 uur tot 20.00 uur (verdeeld in beginners en gevorderden)
Vrijdag om 19.00 uur tot 20.00 uur
Zondag 10.30 uur tot 12.00 uur(specifieke training)
Karatepakken en overige materialen bij ons verkrijgbaar.