Jiu Jitsu

Jiu Jitsu

Wat is Jiu Jitsu?
Jiu Jitsu is een eeuwenoude vechtkunst. Het was onderdeel van de training van de Samurai (de Japanse ridders) die op het slagveld ook zonder hun wapens moesten kunnen overleven. Later is het Jiu Jitsu meer en meer ontwikkeld tot een zelfverdedigingssysteem wat het tot vandaag de dag ook nog is. In de loop van de tijd zijn er ook andere bekende sporten ontstaan uit het Jiu Jitsu, Zoals Judo en Aikido.

Jiu Jitsu bestaat in de basis uit:
– Stoten en trappen (zoals in het karate)
– Worpen (judo)
– Klemtechnieken.

Deze technieken worden in het Jiu Jitsu als het ware gemengd. Dat maakt Jiu Jitsu de meest complete vechtkunst. Op elke aanval leer je een juiste verdediging. Op elke afstand leer je op de juiste wijze te bewegen en op snelle en effectieve manier je aanvaller te overmeesteren.

Jiu Jitsu wordt in onze dojo gegeven door gediplomeerde docenten. Door de Judo Bond Nederland opgeleid, helpen zij iedereen zijn/haar persoonlijke doelen te behalen.
Goed om te weten: Bij het uitvoeren van Jou Jitsu spreken we van Uke (aanvaller) en Tori (verdediger). Op de mat zijn het geen tegenstanders van elkaar maar trainingsmaatjes. Alleen dan train je lekker en met het nodige respect voor elkaar.

Belangrijk: Jiu Jitsu is een uitstekende vorm van zelfverdediging, ook voor vrouwen.

Wij geven les in een veilige, ontspannen sfeer waar ook humor centraal staat.
De lessen worden verzorgd door onze bevoegde jiu jitsu leraren Gerrie Dusseljee en Paul van Wijk
Doe vrijblijvend een proefles mee!

lestijden:
Jiu Jitsu donderdag 20.00 uur en zaterdag 10.30 uur.
Jiu jitsu pakken en overige beschermers bij ons verkrijgbaar.